TOORVORST

Tumeda õlle, mee ja sinepiga maitsestatud naturaalsooles lihaveise toorvorst sobib nii grillil kui ka ahjus küpsetamiseks. Vorsti maitsev sisu sobib ka pastaroogade valmistamiseks. Lihasõbrale see liharohke vorst pettumust ei valmista.

Retsept

LIHAVEISEVORSTID PLOOMIDEGA

Neljale



8 EMH lihaveisevorsti

600 g väiksemaid kartuleid

8 suuremat ploomi

külmpressitud oliiviõli

soola

värskelt jahvatatud musta pipart

1 suur sibul

2 küüslaugumugulat

palsamiäädikat

200 ml veisepuljongit

tüümianioksi



Koori sibul, viiluta õhemateks ratasteks, lõika küüslaugumugulad pooleks ning tõsta ahjuvormi. Poolita ploomid ja kartulid ning lisa koos vorstidega samuti ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa tüümianioksad ning nirista kergelt oliiviõli ja palsamiäädikaga üle. Vala vormi põhja puljong ning küpseta eelkuumutatud 180 kraadises ahjus umbes 30 minuti või kuni kartulid on pehmed ning vorstid läbiküpsenud. Eemalda tüüminioksad, pigista küpsenud küüslauk kestadest välja ning sega kastme hulka. Soovi korral hõõru tekkinud kaste koos sibula ja küüslauguga läbi sõela ning serveeri koos koos vorstide, ploomide ja kartulitega.


GRILLITUD TOORVORSTID VÄRSKE KAPSAGA
Neljale

8 EMH lihaveise toorvorsti

kapsalisand:
1 keskmine värske kapsas
75–100 g võid
soola
peotäis basiilikulehti

Eemalda kapsapeal välimised lehed. Lõika kapsapeal sektoriteks ning auruta potis pehmeks, maitsesta soolaga. Samal ajal grilli vorstid ahjus grillelemendi all või grillil. Tõsta või väiksesse potti ning kuumuta keskmisel tulel kuni või pruunistub. Serveeri kuumad vorstid aurutatud värske kapsaga, nirista peale pruuni võid ning puista üle basiilikulehtedega.

GRILLITUD TOORVORSTID VÄRSKE KAPSAGA
Neljale

8 EMH lihaveise toorvorsti

kapsalisand:
1 keskmine värske kapsas
75–100 g võid
soola
peotäis basiilikulehti

Eemalda kapsapeal välimised lehed. Lõika kapsapea sektoriteks ning auruta potis pehmeks, maitsesta soolaga. Samal ajal grilli vorstid ahjus grillelemendi all või grillil. Tõsta või väiksesse potti ning kuumuta keskmisel tulel kuni pruunistub. Serveeri kuumad vorstid aurutatud värske kapsaga, nirista peale pruuni võid ning puista üle basiilikulehtedega.

LIHTNE LIHAPALLIROOG PASTAGA
Neljale

6 EMH lihaveise vorsti
külmpressitud oliiiviõli
200 g endale meelepärast pastat
200 ml vahukoort
200 g suitsujuustu
150 ml vett
1,5 sl teralist sinepit
10–12 kirsstomatit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
kimp siledalehelist peterselli

Pigista vorsti sisu kestast välja ning vormi lihapallid (umbes 40 tükki). Prae pannil pallikesed õliga kuldseks, tõsta kõrvale. Samal ajal valmista kaste ning keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhisele. Kastme valmistamiseks mõõda potti koor ja vesi, aja madalal kuumusel keema. Murenda juust ning lisa kastmele koos sinepiga ning sega kuumutades, kuni juust sulab. Maitsesta soola ja pipraga. Poolita kirsstomatid ning haki petersell, sega kastme hulka koos lihapallidega ja kuumuta läbi. Vala kaste kurnatud pastale, sega ning serveeri koheselt.

Scroll to Top