TRI-TIP

Nagu nimigi ütleb on tegemist kolmnurkse lihasega, mis on lõigatud veise välisfilee alt. Tri-tip on õrna maitsega liha grillitakse terve lihasena. Hea marinaad ning õige grillimistemperatuur tagavad parima tulemuse.

Retsept

GRILLITUD SUITSUNE TRI-TIP
Kuuele

1 EMH lihaveise tri-tip

kuivmarinaad:
2 tl paprikapulbrit
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl sibulapulbrit
1 tl kuivatatud oreganot
1 tl musta pipart
1 tl Cayenne’i pulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid

salat:
4–5 lühikest kurki
2 suuremat apelsini
1 punane sibul
mündilehti
tšillihelbeid

Sega omavahel kõik maitsepulbrid ning hõõru liha saadud seguga kokku. Lase paar tundi maitsestuda. Seejärel grilli madalal kuumusel süte kohal mõlemalt poolt kuni sisetemperatuur on 55 kraadi. Selleks kulub 30 kuni 40 minutit. Tõsta vaagnale, kata fooliumiga ning lase 15–20 minutit puhata.
Samal ajal valmista salat. Selleks koori ja viiluta sibul. Viiluta või haki kurk, koori apelsin ja lõika meelepärasteks tükkideks. Rebi mündilehed väiksemaks, lisa salatile. Maitsesta soola ja tšillihelvestega, sega hästi läbi.
Viiluta liha õhukeselt, maitsesta kergelt soolaga ning serveeri koos salatiga.

AHJU TRI-TIP
Viiele

1 kg EMH lihaveise tri-trip

Marinaad:
kimp tüümiani ja rosmariini
4 küüslauguküünt
2 sl sojakastet
2 sl oliiviõli
25 ml palsamiäädikat
näpuotsaga tšillihelbeid
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart

Salat:
500 g külmutatud maisi, herneid, ube, sojaube (kõiki võrdsetes kogustes)
2 sl külmpressitud oliiviõli
peotäis päevalilleseemneid 
soola

Marinaadi valmistamiseks riivi küüslauk ning haki ürdid. Sega kausis ülejäänud marinaadi koostisosadega, tõsta liha marinaadi ja lase vähemalt 12 tundi maitsestuda.
Puhasta liha majapidamispaberiga liigsest marinaadist. Kuumuta pannil õli ning prae liha rasvaga pool allpool umbes 4 minutit, siis teiselt poolt 2 minutit. Tõsta liha eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju ning küpseta 15–20 minutit kuni liha sisetemperatuur on 60 kraadi. Tõsta ahjust, kata fooliumiga ning lase 10 minutit puhata.
Samal ajal blanšeerik köögiviljad ning nõruta korralikult. Kuumuta pannil õli, prae köögivilju umbes viis minutit, maitsesta ning lisa seemned. Serveeri liha koos sooja salatiga.

Scroll to Top