VABAKÄIGUKANA

Vabakäigu kana saab käia õues käia, tal on ruumi siblida ja ta saab mitmekülgset toitu. Sellist elu nautinud kana liha on tihkem ja ka maitsvam. Tasub igal juhul proovimist.

Retsept

ADŽIKAKANA
Kuuele

1 EMH vabakäigu kana (umbes 1,5 kg)
1 sl külmpressitud oliiviõli
3 sl adžikat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

panniporgandid:
500 g porgandeid
külmpressitud oliiviõli
1 sl võid
mõned tüümianioksad
0,5 tl jahvatatud vürtskööment
umbes poole sidruni mahl
2 tl mett

Kuivata kana majapidamispaberiga, eemalda selgroog ning vajuta laiaks (pane käed rinnakule ning vajuta kergelt). Maitsesta soola ja pipraga. Sega adžika oliiviõliga ning määri ühtlaselt kanale. Lase paar tundi kuni üleöö marineeruda. Seejärel küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni kana on küps.
Samal ajal valmista kuskuss ja porgandid. Koori porgandid, lõika meelepärase suurusega tükkideks. Kuumuta pannil või ja õli segu, lisa porgandid, pruunista kergelt, lisa tüümianioksad, siis kata kaanega ning hauta madalal tulel pehmeks. Porgandid peaksid jääma kergelt krõmpsud. Maitsesta vürtsköömnete, soola, pipra, sidrunimahla ja meega.
Serveeri kana kuskussi ja porganditega.

SIIDRIKANA
Kuuele

1 EMH vabakäigu kana
külmpressitud oliiviõli
soola
1/2 pakki Santa Maria kuivmarinaadisegu kanale
1 purk (0,33 l) kvaliteetset siidrit
punt tüümianit ja rosmariini
4 loorberilehte
4 keskmist sibulat
1 kg kartuleid

Sega marinaadisegu oliiviõliga nii, et saad pasta. Määri kana nii seest kui väljast ühtlaselt kokku. Vala kolmandik siidrist purgist välja, pista purki 1 loorberileht ning ürdioksi. Aseta kana purgi peale ning ahjunõusse. Koori sibulad, lõika sektoriteks ning kartulid meelepärase suurusega. Tõsta köögiviljad samuti ahjuvormi, ümber kana. Piserda peale oliiviõli, maitsesta soolaga.
Tõsta kana eelkuumutatud 180-kraadisesse ahju ning küpseta 1,5 tundi või kuni kana on küps. Serveeri sibulate ja kartulite ning värske salatiga.

Scroll to Top