VERIVORST

Traditsiooniline talviste pühade roog on ikka olnud sealihast, seapekist, odrakruubist ja seaverest valmistatud vorst, mis on maitsestatud vorstirohu ehk majoraaniga. Vorsti sisse röstitud sibul lisab vaid maitseelamusi. Kui peolauast jääb vorsti üle, võib seda omakorda uute roogade valmistamisel kasutada.

Retsept

VERIVORSTIPIRUKAD
16 tükki

4–5 EMH verivorsti
1 pakk pärmi-lehttainast võiga
meelepärast moosi (pohla, mandariini, apelsini, jõhvika vms)
veidike piima
tüümianioksakesi

Viiluta verivorstid. Lõika lehttainalehed 4 võrdseks ristkülikuks. Tõmba terava noaga igale pirukale servadest 0,5 cm kaugusele väiksem ristkülik, aga ära taigast põhjani läbi lõika. Määri servad piimaga ning tõsta sisemisele joonistatud ristkülikule parajalt moosi, selle peale aseta 2 verivorstiviilu, puista peale tüümianiokstelt rebitud lehekesi. Küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 10 minutit või kuni tainas on kerkinud ja kuldne.

Scroll to Top